- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: NATO zatvara oči pred zločinima kijevskog režima

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i poslovni centar "Moskva siti"
Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i poslovni centar Moskva siti - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
NATO zatvara oči pred zločinima kijevskog režima, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva nakon zasedanja šefova diplomatija članica NATO ona je rekla da se generalni sekretar organizacije na sramotan način ogradio od komentara koji se tiču vređanja i maltretiranja ruskih zarobljenika od strane ukrajinskih ekstremista.
„Rekao je da ništa o tome ne zna. Ili ne želi da zna“, primetila je Zaharova i dodala da je za Alijansu takvo ponašanje sasvim normalno.
„Ali zato je generalni sekretar rado diskutovao o ‘tragediji u Buči’. Prema njegovim rečima, ‘kada i ako se’ ruske snage povlače iz ukrajinskih gradova tamo otkrivaju ‘masovne grobnice i nove dokaze okrutnosti i ratnih zločina’. Očigledno dvostruki aršini koji su, izgleda, ‘zajednička vrednost’ za kolektivni Zapad“, navela je ona.
Zaharova kaže da NATO praktično odavno ratuje na strane Ukrajine i koristi je protiv Rusije.
„Podržavaju uverenje kijevskog režima da će proći bez kazne za ratne zločine i okrutnost prema civilima ne samo Donbasa nego i cele Ukrajine. Sve je očiglednije da Alijansa, odbacujući direktno učešće u konfliktu, zapravo već odavno ratuje na strani Ukrajine i koristi je protiv Rusije“, navodi Zaharova.
Zaharova je rekla i da Severnoatlantski pakt, nastavljajući da snabdeva Ukrajinu oružjem, utiče da se konflikt produži.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
U utorak je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, izložio na sednici Saveta bezbednosti UN dokaze o tome da su optužbe na račun Rusije zbog dešavanja u Buči – lažne.
Napad raketom Točka U na Kramatorsk - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Rusija: Napad na Kramatorsk izvela ukrajinska vojska iz pravca Dobropolje – cilj sprečiti evakuaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala