- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Napad na Kramatorsk izvela ukrajinska vojska iz pravca Dobropolje – cilj sprečiti evakuaciju

© Foto : DnronlineNapad raketom "Točka U" na Kramatorsk
Napad raketom Točka U na Kramatorsk - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk izvela je ukrajinska vojska iz područja naseljenog mesta Dobropolje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prema preciziranim podacima, napad na železničku stanicu u Kramatorsku izvela je raketna divizija Oružanih snaga Ukrajine iz područja naseljenog mesta Dobropolje koje se nalazi 45 kilometara jugozapadno od grada“, navodi Ministarstvo.

Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao 'živi štit' za odbranu svojih položaja“.
Ruski vojni resor takođe navodi da je „kijevski režim objavio na društvenim mrežama montirane fotografije lansirnih sistema 'Točka U' koji su uzimali učešće u rusko-beloruskim vojnim vežbama 'Saveznička odlučnost 2022', održanim u februaru 2022“.
Cilj je da se Rusija optuži da je navodno izvela raketni napad na železničku stanicu u Kramatorsku.

„Skrećemo pažnju da ni na jednoj fotografiji sa vojnih vežbi 'Saveznička odlučnost 2022', koje je objavio Kijev, nisu ruski raketni sistemi. Taktičke rakete 'Točka U', čiji su ostaci pronađeni u području železničke stanice u Kramatorsku, koriste samo ukrajinske Oružane snage“, ističe ruska vojska.

Podsetimo, nakon granatiranja Kramatorska u Donjeckoj oblasti raketom „Točka U“ ubijeno je više od 30 ljudi, a preko 100 ranjeno. Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je optužbe kijevskog režima da je Moskva odgovorna za raketni napad.
Kompleks Točka-U - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Rusija nije odgovorna za napad u Kramatorsku: „Točka-U“ nije u arsenalu ruske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala