Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stanić: Ne mogu da glasam za kandidate koje podržavaju Đilas i Jeremić; Oglasio se i POKS

© Foto : DSSNADA, Beograd
NADA, Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Ispred Srpske koalicije NADA, član Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vuk Stanić saopštio je da ne može da glasa za kandidate za gradonačelnika koje podržavaju Đilas, Jeremić i Marinika Tepić i time praktično najavio podršku listi koalicije oko SNS-a čime će joj omogućiti većinu u gradskoj Skupštini. Iz POKS-a poručuju da treba da vrati mandat.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi u Stanićevom saopštenju, on ističe da će samostalno odlučiti koga će podržati za gradonačelnika Beograda, bez obzira na izjave političkih lidera i eventualne njihove dogovore.
„U politiku sam ušao sa ciljem da sačuvamo našu otadžbinu, da naši potomci budu ponosni na nju kao i na nas, a na šta nas obavezuje zavet naših slavnih predaka. Za Skupštinu grada Beograda sam se kandidovao upravo vođen tim principima, i sa željom da kao učesnik u rata 1999. godine pomognem i popravim položaj ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih heroja u ratovima 1990–1999 godine“, navodi se u saopštenju Vuka Stanića, prenosi Tanjug.
Stoga, navodi Stanić kao patriota i kao neko ko se borio protiv agresora na naš narod i našu otadžbinu, ne mogu ni da zamislim mogućnost da politički podržim one koji iznose najgore optužbe na račun srpskog naroda i Srbije.
„Ne mogu da glasam i podržavam one koji nas optužuju da smo genocidni narod, da smo agresori i ratni zločinci, da je Kosovo i Metohija nezavisna država i da Srbija treba da bude članica NATO pakta. Time bih pogazio zakletvu koju sam dao Srbiji. Ne mogu da glasam za kandidate koje podržavaju Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić“, poručio je Stanić.

POKS: Stanić da vrati mandat stranci

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) navodi da se ponosi činjenicom da ima slobodoumne odbornike koji razmišljaju svojom glavom, ali ipak oko ključnih pitanja moraju postupiti u skladu sa odlukama organa stranke i odborničke grupe.
„Ako ne bude tako, treba da vrate mandat, jer nisu izabrani neposredno od strane građana, nego ih je stranka delegirala“, stoji u saopštenju POKS-a.
Iz Pokreta kažu da u slučaju istupa odbornika Vuka Stanića, u kojem izražava stav da neće glasati za kandidate Marinike Tepić, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, „dele isti stav i ne razumeju njegovo nezadovoljstvo“.
„Nama se čini da su njegovi motivi da u Skupštini grada nastupa kao samostalni odbornik, a ne stranke koja ga je izabrala, sasvim drugačiji. Nadamo se da grešimo, ali vreme će sve pokazati. Pozivamo gospodina Stanića da još jednom razmisli o svojoj odluci da bude samostalni odbornik i upozoravamo, ako o ključnim kadrovskim pitanjima bude glasao suprotno stavu organa stranke, da će odmah biti isključen iz stranke i biće pokrenuti svi raspoloživi mehanizmi za oduzimanje odborničkog mandata“, zaključuje se u saopštenju.
Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
SRBIJA
DSS, Zavetnici i Dveri osudili glasanje Srbije u UN
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SRBIJA
Vučić: Nisam saglasan sa novim izborima, vlada do avgusta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala