Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Nisam saglasan sa novim izborima, vlada do avgusta

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Izborni proces u Srbiji biće završen do 25. aprila, do kada bi trebalo da budu objavljeni konačni rezultati izbora, nakon čega sledi rok od mesec dana za konstituisanje parlamenta, zatim mesec dana da predsednik odredi mandatara i još 60 dana da se izabere vlada, a predsednik Aleksandar Vučić kaže da će vlada biti formirana i brže od toga.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na pitanje da li to znači da će Srbija dobiti vladu pre leta, Vučić je, gostujući na RTS-u, odgovorio da svakako to neće biti u avgustu.
„Važno je to za zemlju. U mojoj partiji postoji veliki interes da se ide na parlamentarne izbore, do kraja godine, eventualno zajedno sa gradskim… Ja nisam saglasan sa tim“, rekao je Vučić.
Kako je dodao, o tome će razgovarati sa ljudima iz svoje stranke, jer država mora da bude iznad partijskih interesa.
„Zamislite da kažemo da idemo na parlamentarne izbore, i onda tri meseca kampanje, pa tri-četiri do nove vlade… Da 10 meseci u najtežim uslovima nemamo vladu i ništa ne uradimo“, naveo je Vučić.
Ukazao je da će SNS obezbediti većinu i da ne postoji mogućnost da do toga ne dođe, preneo je Tanjug.
Vučić je rekao da će u postizbornom periodu razgovarati sa svima — i sa Ivicom Dačićem i svima drugima, kao i da će svakom reći u lice šta misli o njegovom radu.
Na pitanje da li i dalje ostaje pri tome da napušta mesto predsednika SNS i kada će to biti, Vučić je odgovorio da će to uslediti svakako ove godine, ali da još ne zna u kom mesecu, pošto to zavisi od drugih stvari i ideja.
O tome da li bi novi lider stranke trebalo da bude premijer ili obrnuto, da li bi novi premijer trebalo da bude lider stranke, Vučić je kazao da nije o tome razmišljao.
„Nisam se bavio time uopšte, strukturom i kadrovima... Jedino mi je u glavi kako da zemlju izvučemo iz problema za koje nismo ni krivi ni dužni“, kazao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala