- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin se oprostio od Žirinovskog /video/

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin oprostio se od Vladimira Žirinovskog
Ruski predsednik Vladimir Putin oprostio se od Vladimira Žirinovskog - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin oprostio se od Vladimira Žirinovskog kome je u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi patrijarh ruski Kiril odslužio opelo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Putin je na oproštaju ceremoniju, koja se održava u Domu sindikata u centru Moskve, došao sa buketom crvenih ruža.
Istovremeno, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Putin sa Žirinovskim imao odnos zasnovan na poverenju.
„Oni su se često susretali, predsednik je sa velikim interesovanjem slušao šta mu je Žirinovski govorio“, rekao je Peskov.
Dodao je i da je istina da je Žirinovski predvideo određene događaje. „On je bio svojevrsni prorok, to je definitivno“, zaključio je Peskov.

Patrijarh Kiril služio opelo Žirinovskom u Moskvi

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril odslužio je opelo Vladimiru Žirinovskom u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, javlja dopisnik Sputnjika.
Patrijarh Kiril je rekao da je Žirinovski bio istaknuti političar savremene Rusije, te da je to bio njegov poziv.

„Imao je mnoge sposobnosti, talente, bio je sjajna, ubedljiva ličnost“, kazao je ruski patrijarh, istakavši da je lider LDPR dao veoma važan doprinos političkom životu savremene Rusije.

Takođe je istakao da su ljudi poštovali Žirinovskog, između ostalog, i zbog njegovog čestitog, beskompromisnog stava i iskrenosti kojom je zastupao svoja uverenja.
„Iako je bio diplomata po obrazovanju, za govornicom nije bio diplomata, nego je govorio ono što misli, bez ikakvih kompromisa. Upravo je taj pošten stav izazvao simpatije i uvažavanje brojnih ljudi“, rekao je patrijarh.
„Bez obzira na to kako su se oni koji danas ovde stoje oko kovčega odnosili prema političkim stavovima pokojnika, mislim da danas svi osećaju tugu, najdublje žaljenje jer se rastajemo sa ovom sjajnim i izvanrednim čovekom“, rekao je ruski patrijarh.
On je pozvao ljude koji su stupali u sukob sa Žirinovskim da mu oproste.
Kako javlja naš dopisnik, opelu su prisustvovali i poslanici i predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin i članovi Liberalno-demokratske partije.
Ranije je saopšteno da je patrijarh Kiril izrazio želju da lično služi opelo političaru.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je saopštio da će se ruski predsednik Vladimir Putin takođe oprostiti od Žirinovskog.
Podsetimo, predsednik Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski preminuo je 6. aprila nakon duge i teške bolesti.
Portret Vladimira Žirinovskog na komemoraciji - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Rusija se oprašta od Žirinovskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala