- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nova sankcija zbog šamara: Vil Smit 10 godina ne sme na dodelu Oskara

© AP Photo / Chris PizzelloTrenutak kada je Vil Smit ošamario Krisa Roka na sceni tokom dodele Oskara.
Trenutak kada je Vil Smit ošamario Krisa Roka na sceni tokom dodele Oskara. - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Odbor američke Akademije za film odlučio je da glumcu Vilu Smitu zabrani učešće na svim događajima u organizaciji akademije, uključujući dodelu Oskara, u narednih 10 godina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je saopštila Akademija, ta odluka je doneta nakon što je Smit tokom ovogodišnje ceremonije dodele najvećih filmskih nagrada Akademije ošamario voditelja Krisa Roka.
U saopštenju se navodi da je 94. ceremonija dodele Oskara trebalo da bude „proslava brojnih pojedinaca u filmskoj zajednici koji su odradili neverovatan posao u prethodnoj godini“, ali da su ti momenti pali u senku „neprihvatljivog i štetnog ponašanja Vila Smita“.
Vil Smit se 1. aprila povukao iz članstva američke Akademije za film, pošto je na dodeli Oskara ošamario komičara Krisa Roka. Smit je saopštio da će prihvatiti i druge sankcije koje Akademija bude uvela zbog tog incidenta, preneo je Tanjug.
Smit se tokom dodele Oskara, 27. marta, popeo na binu i ošamario Krisa Roka, zbog njegove šale na račun Smitove supruge Džejde Pinket Smit, koja je obrijana do glave jer pati od alopecije.
Vil Smit i Džejda Pinket Smit na crvenom tepihu - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
KULTURA
Ostavka zbog šamara: Vil Smit napustio američku filmsku akademiju, nastavlja se disciplinski postupak
Vil Smit i Kris Rok na ceremoniji dodele Oskara - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
SVET
Oglasila se policija nakon incidenta na dodeli Oskara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala