- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Dokazi da su ukrajinske snage izvele napad na Kramatorsk postoje, neće proći nekažnjeno

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo pripadnika DNR u Marijupolju
Oklopno vozilo pripadnika DNR u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da dokazi krivice Oružanih snaga Ukrajine za napad na Kramatorsk postoje, jer oni koriste rakete „Točka-U“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U komentaru Ministarstva se precizira da su upravo ukrajinske snage opremljene i koriste rakete „Točka-U“ čiji su delovi pronađeni na mestu tragedije.
„Ovakvi nečovečni postupci kijevskog režima potvrđuju osnovanost zadataka specijalne vojne operacije u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“, navode u ruskom Ministarstvu.
U Moskvi poručuju i da Kijev neće uspeti da prođe nekažnjeno za ovaj napad.
Istovremeno, Ministarstvo je pozvalo međunarodnu zajednicu da objektivno oceni zločine ukrajinskih jedinica, prekine sa isporukama naoružanja Ukrajini i podstakne tamošnje vlasti da odustanu od nedopustivih metoda ratovanja.
Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk izvela je ukrajinska vojska iz područja naseljenog mesta Dobropolje.
Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao 'živi štit' za odbranu svojih položaja“.
Ruski vojni resor je takođe naveo da je „kijevski režim objavio na društvenim mrežama montirane fotografije lansirnih sistema 'Točka U' koji su korišćeni u rusko-beloruskim vojnim vežbama 'Saveznička odlučnost 2022', održanim u februaru 2022“.
Cilj je da se Rusija optuži da je navodno izvela raketni napad na železničku stanicu u Kramatorsku.
Ffragment ukrajinske rakete Točka U u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Lider DNR: Napad na Kramatorsk možda isplaniran iz inostranstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala