- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Le Pen: Ne podržavam sankcije protiv ruskih sirovina i zabranu isporuke gasa

© Sputnik / Kristina Afanasьeva / Uđi u bazu fotografijaKandidat za predsednika Francuske Marin le Pen
Kandidat za predsednika Francuske Marin le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Kandidat za predsednika Francuske, lider partije krajnje desnice „Nacionalno ujedinjenje” Marin Le Pen, izjavila je da ne podržava sankcije protiv sirovina iz Rusije, kao ni embrago na isporuke ruskog gasa, nafte i uglja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Saglasna sam sa sankcijama, uključujući i one protiv (ruskih) oligarha. Jedino što ne želim su sankcije na sirovine koje će imati teške posledice za Francuze, kao i ostatak sveta”, istakla je Le Pen za „Frans info”.
Ona je takođe dodala da je protiv embarga na ruski gas, naftu i ugalj.

„Protiv sam svega onoga što će za Francuze značiti veća plaćanja. Moj prioritet su Francuzi i njihova kupovna moć”, naglasila je ona.

Prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj održaće se 10. aprila, dok je drugi predviđen za 24. april. Na najvišu državnu poziciju pretenduje 12 političara, među njima i aktuelni predsednik Emanuel Makron, lider partije krajnje desnice „Nacionalno ujedinjenje” Marin le Pen, gradonačelnik Pariza An Idalgo, šef levičarske partije „Nepokorena Francuska“ Žan-Lik Melanšon.

Zapadne sankcije protiv Rusije

Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Evropska unija je, kako se navodi u saopštenju Saveta EU, odobrila peti paket sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini. Nove ograničavajuće mere EU predviđaju zabranu uvoza uglja iz Rusije od avgusta 2022. godine, zabranu uplovljavanja brodova pod ruskom zastavom u luke EU, ograničenja za transportne kompanije Rusije i Belorusije. Mere takođe uključuju „potpunu zabranu transakcija za četiri ključne banke“.
Parfem - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
RUSIJA
Francuska želi da se rusko tržište luksuzne robe izuzme iz spiska sankcija
Zastave Eu i Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
SRBIJA
Evropska unija: Srbija da uvede sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala