- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pionirom odjekivala „Kaćuša“ – Zvezda pobedom protiv šampiona Evrope okončala sezonu u Evroligi

© Foto : KK Crvena zvezdaKošarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Anadolu Efes 93:85, u poslednjoj utakmici ove sezone u Evroligi. Delije su pružile podršku Rusiji nakon što su košarkaši Zvezde bili provocirani u Litvaniji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bila je ovo prva evroligaška utakmica Zvezde pred domaćom publikom, nakon skandala u Kaunasu kada su navijači Žalgirisa vređali srpski klub na više načina.
Povodom toga „Delije“ su znale kako da odgovore, tako što je na tribini bila anti-NATO zastava, a tokom utakmice pevala se ruska pesma – „Kaćuša“.
Kada je reč o utakmici, Zvezda je odigrala dobar meč protiv Efesa, ali i uz dosta oscilacija.
Igralo se u serijama od početka meča, a tako je bilo i u završnici. Efes je uspeo da dođe do lepe prednosti (74:80), ali Zvezda se vratila i u finišu je bila drama.
Crveno-beli igrali su sjajnu odbranu u poslednjim minutima, pronalazili su dobra rešenja u napadu i uspeli su da pobede.
Ključne poene postigli su Nikola Kalinić i Nejt Volters koji su serijom 5:0 doveli Zvezdu na korak do trijumfa – 89:84 na 50 sekundi do kraja.
Gosti iz Istanbula nisu uspeli da se vrate i klub sa Malog Kalemegdana je sezonu u Evroligi završio pobedom. Kalinić je na kraju sa četiri poena postavio konačnih 93:85.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kalinić sa 16 poena, uz to je imao 10 skokova i osam asistencija, Volters i Dobrić su ubacili 15, a Mitrović 11 poena.
Kod Efesa istakli su se Larkin sa 16 i Danston sa 14 poena, Petrušev je postigao dva, a Micić nije igrao.
Kobs uz zvuk sirene utišao Železnik – Budućnost pobedila FMP /video/
Legende američke košarke: Takmiči se sa samim sobom, lepo je govorio veliki Džon Vuden /video/
„MVP trka ne postoji“ – trener Denvera jasan posle istorije Nikole Jokića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala