- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši bugarski ministar: Zašto se Evropska komisija dogovara o ruskom gasu, kad Bugarska to ume bolje

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda
Izgradnja gasovoda - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Vladajuća koalicija u bugarskom parlamentu „Nastavićemo promene“, Bugarska socijalistička partija, koalicija „Demokratska Bugarska“ i partija „Postoji ovakav narod“ treba da razgovaraju o svim izazovima sa kojima se zemlja suočava, izjavio je bivši ministar unutrašnjih poslova Bugarske Rumen Petkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, najveći neuspeh vlade je kriza u energetici.
Komentarišući situaciju sa isporukama ruskog gasa i način ponašanja sadašnje vlade, Petkov je izrazio zabrinutost da Bugarska rizikuje da ostane bez gasa. On je podsetio da je ranije premijer Kiril Petkov rekao da postoji moguće da se o narednim isporukama sa „Gaspromom“ neće dogovarati svaka zemlja pojedinačno, već Evropska komisija.

„Moram reći da su mnogi ljudi osetili odbojnost kada je premijer govorio o tome da bi Evropska komisija mogla da se dogovara. Bugarska ima najjeftiniji gas, očigledno je da smo mogli i bolje da se dogovorimo, nego Evropska komisija (još u vreme vlade Bojka Borisova). Zašto da se krijemo iza nekoga?“, rekao je Petkov u intervjuu listu „Trud“.

Ranije su se članovi bugarske Vlade izjasnili na temu mogućeg odustajanja od ruskog gasa. Ministar finansija Bugarske Asen Vasilev je tada izjavio da je Bugarska spremna da preuzme takav korak, ako Evropska unija nametne odgovarajući embargo. Ministar energetike Bugarske Aleksandar Nikonov je naglasio da će se cena gasa povećati za 40 odsto ako zemlja promeni dobavljača.
Evropski komesar za energetiku Kadri Simson je danas nakon sastanka sa grčkim ministrom energetike Kostasom Kresasom izjavio da je doneta odluka i da će Bugarska početi da uvozi tečni gas iz Grčke.
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
REGION
Sofija: Odustajanje od ruskog gasa će uništiti našu privredu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala