- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sofija: Odustajanje od ruskog gasa će uništiti našu privredu

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Vice-premijer Bugarske i ministar ekonomije Kornelija Ninova rekla je da zemlja u ovoj fazi ne može da se odrekne ruskog gasa jer nema alternativne izvore isporuka tog energenta.

„Razmatrali smo različite varijante. Jedna varijanta je ako se rat brzo završi, a druga ako se oduži. Kategorički tvrditi u ovom trenutku da nećemo voditi pregovore sa ‘Gaspromom’ - to nije argumentovano. Jer sada nismo spremni za alternativne isporuke. To bi bio veoma snažan udarac na privredu Bugarske, na porodice u Bugarskoj… To će uništiti bugarsku privredu i učiniće da porastu troškovi života građana “, rekla je ministar za bTV.

Ona je izrazila nadu da će po ovom pitanju prevladati zdrav razum.
Podsetimo, ugovor koji Bugarska ima sa „Gaspromom“ ističe krajem ove godine, a članovi vlade imaju različite stavove kada je reč o njegovom produžetku.
Ministar finansija Asen Vasilev je prošle nedelje rekao da u aktuelnoj situaciji Bugarska neće voditi pregovore o produžetku ugovora, ali je potom premijer Kiril Petkov rekao da Bugarska ne odustaje od pregovora ali da raži alternativne izvore kako bi mogao da pregovara o povoljnijim uslovima sa sa „Gaspromom“.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Bugarska: Spremni smo za plaćanje ruskog gasa u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala