- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska: Spremni smo za plaćanje ruskog gasa u rubljama

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Nalog ruskog predsednika Vladimira Putina da neprijateljske zemlje ubuduće moraju da plaćaju gas u rubljama neće predstavljati pretnju za isporuke ruskog gasa u Bugarsku, izjavio je bugarski ministar energetike Aleksandar Nikolov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Bugarska ima strukturu koja može da izvrši transakcije u rubljama. Očekujemo najrazličitije aktivnosti koje se graniče sa čudnim, ali testiramo scenarije. Konkretan scenario je već razmotren u Bugarskom energetskom holdingu po pitanju stvarne mogućnosti takvog plaćanja, tako da nema rizika za plaćanje po postojećem ugovoru“, objasnio je ministar.

Ranije, pre nego što je Rusija najavila novi način plaćanja gasa, udruženje bugarskih privrednika apelovalo je na vladu da ne odbija saradnju sa „Gaspromom“ i da produži sporazum koji ističe krajem ove godine.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je danas odluku da će neprijateljske zemlje ubuduće plaćati gas u rubljama.
Ruska vlada je po Putinovom nalogu sastavila početkom marta spisak stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve. Prema spisku, među njima su Crna Gora, Severna Makedonija i cela Evropska unija.
Rusija je pokrenula vojnu operaciju za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine 24. februara. Kao odgovor na to zapadne zemlje su uvele velike sankcije Moskvi, prvenstveno bankarskom sektoru i u sferi isporuka visoko tehnoloških proizvoda. Pojedine kompanije su objavile da obustavljaju poslovanje u Rusiji.
Kremlj je okarakterisao zapadne sankcije kao ekonomski rat bez presedana. Vlasti su istakle da su spremne za ovakav razvoj događaja.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Munjevita reakcija na Putinovu odluku: Cena gasa porasla za 20 odsto, rublja jača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala