- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Belgija naložila zatvaranje „Fererove“ fabrike zbog salmonele

© REUTERS / CAREN FIROUZKinder jaje
Kinder jaje - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Belgijske zdravstvene vlasti naložile su italijanskoj konditorskoj grupi „Ferero“ da obustavi proizvodnju u belgijskoj fabrici, nakon istrage desetine slučajeva salmonele koji se povezuju s Kinder čokoladicama te kompanije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ferero“, koji je povukao iz prodaje nekoliko serija „kinder jaja“ i drugih proizvoda u Španiji, Britaniji, Irskoj i Sjedinjenim Državama, saopštio je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u belgijskoj fabrici u Arlonu.
Kompanija nije eksplicitno povezala opoziv „kinder“ proizvoda sa slučajevima salmonele.
Međutim, belgijska agencija za bezbednost hrane objavila je da je potvrđena veza između više od sto slučajeva salmonele tokom nekoliko nedelja i proizvodnje „Ferera“ u južnoj Belgiji.
Evropska zdravstvena agencija je u sredu saopštila da istražuje desetine prijavljenih i sumnjivih slučajeva salmonele povezanih sa konzumiranjem „kinder“ čokolada u najmanje devet zemalja, uglavnom među decom mlađom od 10 godina.
Fabrika u Arlonu, prema podacima „Ferera“, učestvuje sa oko 7,0 posto u ukupnoj količini „kinder“ proizvoda u svetu.
Belgijska agencija za bezbednost hrane je saopštila da je odluka da se obustavi proizvodnja u Arlonu doneta nakon što je zaključila da su informacije iz „Ferera“ nepotpune. Ukidanje obustave proizvodnje će biti moguće tek kada se utvrdi da pogon ispunjava sve uslove predviđene propisima o bezbednosti hrane.
Agencija je pozvala potrošače da ne jedu ni jedan od opozvanih proizvoda, uključujući čokoladna jaja „kinder surprajz“, „kinder surprajz maksi“, „kinder mini egs“ i „kinder šokobons“.
Iz „Ferera“ su rekli da je bilo internih neefikasnosti, koje su dovele do kašnjenja odgovora i blagovremenog deljenja informacija.
U ranijem saopštenju su povlačenje iz prodaje opisali kao meru predostrožnosti i naveli da nijedan „kinder“ proizvodi koji je pušten na tržište nije bio pozitivan na salmonelu, javio je Rojters, a preneo Tanjug.
Čokoladno jaje - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
DRUŠTVO
Salmonela u kinder jajima? Reagovao proizvođač
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala