- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Salmonela u kinder jajima? Reagovao proizvođač

CC0 / Pixabay / Čokoladno jaje
Čokoladno jaje - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Italijanska konditorska grupa „Ferero“ povukla je čokoladna jaja „Kinder Iznenađenje“ iz britanskih prodavnica dve nedelje uoči Uskrsa zbog moguće povezanosti sa više desetina prijavljenih slučajeva salmonele.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Opoziv se odnosi na jaja „Kinder Iznenađenje“ koja se prodaju kako na komad tako i u pakovanjima od više komada, prenosi Rojters.
„Dobrovoljno povlačimo odabrane serije „Kinder Iznenađenja“ kao meru predostrožnosti, pošto smo svesni moguće veze sa brojnim prijavljenim slučajevima salmonele“, navodi se u „Fererovom“ obaveštenju o opozivu.
Britanska agencija za prehrambene standarde (FSA) posavetovala je kupce da ne konzumiraju te proizvode s datumom „najbolje upotrebiti između 11. jula i 7. oktobra“.
Identifikovano je najmanje 57 slučajeva salmonele koji se povezuju sa pomenutim proizvodom, navela je FSA, dodajući da je među obolelima i jedan broj male dece, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala