- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova poziva Talin: Smesta oslobodite urednicu „Sputnjik Medija“

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Razlozi koje je zvanični Talin izneo za privođenje glavne urednice glavna urednica informativnog portala „Sputnjik Medija“ Jelene Černiševe graniče se sa apsurdom, Moskva zahteva njeno momentalno oslobađanje, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Razlozi koje su vlasti ove zemlje iznele za privođenje ruske državljanke, a konkretno 'kršenje međunarodnih sankcija', graniče se sa apsurdom. Optužbe za održavanje rada portala nakon sankcija zvuče besmisleno, iako je dobro poznato da je od početka marta blokiran i tehnički onemogućen pristup informacionom polju“, primetila je diplomata.
Moskva zahteva od Talina hitno oslobođanje Čeriševe, kao i da se takvi incidenti ne ponavljaju u budućnosti, istakla je portparolka.
Prema podacima ambasade Rusije u Talinu, 6. aprila je Černiševa privedena zbog sumnje u navodno počinjen zločin protiv mira, kao i zbog kršenja međunarodnih sankcija u Estoniji.

Amerika pokrenula sajber-agresiju protiv Rusije

Istovremeno, Zaharova se osvrnula na američku sajber-agresiju protiv Moskve. Kako kaže, kroz diskreditaciju Moskve i njene politike jačanja međunarodne informacione bezbednosti, Vašington pokušava da prikrije sajber-agresiju koju je pokrenuo protiv Rusije, ocenila je Zaharova.

„Razmere napada na Rusiju su bez presedana, do stotine hiljada nedeljno. Pogođene su državne institucije, preduzeća, ključni objekti i objekti socijalne infrastrukture, sistemi od vitalne važnosti. Usled zlonamernih radnji stradaju milioni ljudi“, rekla je diplomata povodom optužbi administracije američkog predsednika da Rusija navodno priprema seriju sajber-napada na SAD.

Želeli bismo da istaknemo da imamo mnogo više razloga da optužujemo zapadne zemlje da sponzorišu sajber kriminalce, ali pokazujemo zdrav razum i smirenost, kaže diplomata.
„Sa žaljenjem konstatujemo da nije prvi put da američka vlada pokušava da svoje unutrašnje i spoljnopolitičke pogrešne procene pripiše nekim intrigama 'Rusa', ​​neosnovano tvrdeći da podrivanje bezbednosti u informacionom prostoru 'odgovara Moskvi'“, konstatovala je Zaharova.
Prema njenim rečima, administracija američkog predsednika ignoriše pozive ruske strane i odbija da koristi mehanizme pravne pomoći za istragu sajber napada.
„Spremni smo da razmotrimo na recipročnoj osnovi konkretne i na činjenicama zasnovane žalbe o hakovanju“, dodala je ona.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Moskva: SAD i saveznici vode sajber-rat protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala