- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: SAD i saveznici vode sajber-rat protiv Rusije

© Sputnik / Alekseй KudenkoZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli su sajber-rat protiv Rusije u kojem učestvuju i „sajber-plaćenici“, čiji se zadaci često graniče sa otvorenim terorizmom, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
„U svetlu specijalne vojne operacije za zaštitu DNR i LNR, demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti preduzimaju forsiranu sajber-operaciju protiv naše zemlje. Vladine institucije, mediji, objekti kritične infrastrukture i elektro i vodosnabdevanja su faktički svakodnevno izloženi snažnim udarima uz primenu napredne informaciono-komunikacione tehnologije. Na predlog kijevskog režima objavljen je ‘međunarodni poziv’ antiruski nastrojenim informatičarima koji zapravo formiraju ‘ofanzivne sajber-snage’. Zlonamerni napadi na nas dolaze sa stotine hiljada naloga dnevno“, napominje Ministarstvo.
Rusko Ministarstvo je naglasilo da „neviđeni obim ovih dejstava i njihov koordinirani karakte jasno ukazuju na to da, osim ukrajinskih specijalnih snaga za informaciono-tehnički uticaj, koje su obučavale SAD i druge članice NATO-a, sve više su u ovaj sajber rat protiv nas uključeni anonimni hakeri i provokatori koji rade po nalogu zapadnih pokrovitelja kijevskog režima.
„U suštini, rat protiv nas vodi vojska sajber-plaćenika koji imaju konkretme borbene zadatke koji se često graniče sa otvorenim terorizmom“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala