- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Serena Vilijams prepustila trenera velikoj rivalki

© AFP 2023 / NICOLAS TUCATPatrik Muratoglu
Patrik Muratoglu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Patrik Muratoglu, francuski teniski stručnjak, novi je trener Simone Halep, rumunske teniserke. Francuz je prethodno trenirao Serenu Vilijams, ali Amerikanka nije igrala još od prošle sezone kada se povredila u prvom kolu Vimbldona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Patrik Muratoglu asocijacija je za jedno od najvećih stručnjaka u tenisu i nekoga ko ume da izvede tenisere i teniserke na pravi put.
S obzirom na to da joj je forma u padu Simona Halep poželela je proslavljenog Francuza za trenera, na šta je on pristao.
„Danas počinjem novo poglavlje u mojoj trenerskoj karijeri, postao sam stalni trener Simone Halep. Poslednjih osam meseci sam shvatio koliko mi nedostaje trenerski posao. To je strast mog života i osećam da mogu i dalje da dam mnogo“, istakao je francuski stručnjak.
Muratoglu je objasnio je da je do saradnje došlo na inicijativu Rumunke, ali je moralo da se sačeka i zeleno svetlo Serene Vilijams.
„Simona je došla u Muratoglu Akademiju pre Indijan Velsa. Gledao sam nekoliko njenih treninga. Na kraju te sedmice me je pitala da li bih mogao da radim kao njen trener. Izuzetno je poštujem, ali u tom momentu to nije bilo moguće. Nekoliko sedmica kasnije sam pričao sa Serenom i ukazala se prilika da, makar kratkoročno, radim sa nekim drugim“, objasnio je Muratoglu.
Halep je trenutno 20. teniserka sveta, a s obzirom da je pre četiri godine bila i prva na listi jasno da je da ima potencijala da ova saradnja bude uspešna.
Muratoglu je do sada trenirao velika imena poput: Markosa Bagdatatisa, Anastasije Pavljučenskove, Žeremija Šardija, Grigora Dimitrova, Serene Vilijams, Stefanosa Cicipasa, Koko Gaf i sada Halepove.
Čak 33 trofeja osvojili su teniseri i teniserke dok im je Muratoglu bio trener.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SPORT
Madrid javio: Novak ponovo u „Magičnoj kutiji“
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SPORT
Tarpiščev šalje vetar u leđa Medvedevu: Danil će se vratiti u trku sa Novakom
Protestanti ispred hotela Park u Australiji - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SPORT
Efekat Novak Đoković – Australija pustila migrante iz zloglasnog hotela Park
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala