- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tarpiščev šalje vetar u leđa Medvedevu: Danil će se vratiti u trku sa Novakom

© Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Šamil Tarpiščev, predsednik Ruske teniske federacije, veruje da iako će biti odsutan neko vreme Danil Medvedev do kraja sezone može ponovo da preuzme prvo mesto Novaku Đokoviću.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković, srpski teniser, nakon kratke pauze ponovo je posle eliminacije Danila Medvedeva u trećem kolu Indijan Velsa dobio zvanje najboljeg igrača na planeti.
Mogao je Rus da se vrati na tron već u Majamiju, ali je ispao samo korak pre nego što bi obezbedio prvo mesto, odnosno u četvrtfinalu i ponovo sačuvao Novaka na vrhu.
Medvedev je ubrzo nakon eliminacije objavio da mora na operaciju kile, koja je napravila problem u Majamiju, gde je već priznao posle poraza kako se nije osećao dobro.
Šamil Tarpiščev, prvio čovek Ruske teniske federacije, veruje da iako če Danil neko vreme biti odustan može ponovo da ugrozi Đokovića.
„Danil ne sme da žuri sa povratkom, moraće postepeno da se oporavlja i ulazi u formu. Ipak, mislim da ima odlične šanse da igra u Parizu. Propustiće nekoliko Mastersa, ali bi lako mogao da igra u Francuskoj. Mislim da Novak Đoković može da poveća razliku među njima, ali Danila to ne sme da brine, još smo u prvom delu sezone i imaće vremena da se vrati u trku sa Novakom“, poručio je Tarpiščev.
Ipak, iako je Tarpiščev optimističan, Medvedev bi mogao da ima problema čak i kada se zdravstveno oporavi.
Njegovo učešće na Vimbldonu je pod znakom upitnika jer je Nejdžel Hadlston, ministar sporta u Britaniji, tražio od Medvedeva i ostalih tenisera da se u pisanoj formi izjasne da ne primaju novac od predsednika Vladimira Putina.
Kasnije se oglasio i Sajmon Brigs, novinar britanskog Telegrafa koji je objavio informaciju dabi zbog situacije u Ukrajini ruskim i beloruskim teniserima moglo da se zabrani učešće na londonskoj travi.
Sa druge strane, pitanje je da li će Novak Đoković dobiti dozvolu da igra na Vimbldonu ukoliko ostane nevakcinisan, pa bi tako tek finiš sezone mogao da donese veoma uzbudѕivu bitku za prvo mesto.
Nema sumnje da će Đoković biti u prednosti jer ga čekaju turniri na šljaci najpre u Monte Karlu od desetog, a zatim i u Beogradu od 17. aprila.
Medvedev će zbog povrede morati da presoči šljaku, što znači da srpski as ima šanse da napravi vežu razliku.
Španski teniser Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
SPORT
„Novi Nadal“ prestigao Đokovića i Federera
Španski teniser Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SPORT
Kralj Španije pozvao vunderkinda: „Nervoza je bila veća nego tokom meča“
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SPORT
Đere siguran u Marakešu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala