Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh Kiril i mitropolit Ilarion čestitali Vučiću

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitke patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i mitropolita volokolamskog Ilariona povodom ponovnog izbora na mesto predsednika Republike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Na osnovu izražene volje građana predstoji Vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju Vi sprovodite. Narodi Srbije i Rusije, ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom. Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije“, naveo je ruski patrijarh.
Patrijarh Kiril je istakao i da Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkva daju veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa daju.
„Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu — bisera srpskog pravoslavlja“, naveo je Kiril, koji je Vučiću poželeo „duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božiju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir“.
Mitropolit volokolamski Ilarion je u čestitki naveo:
„Po prvi put u političkoj istoriji srpske države Vi ste drugi put uzastopno pobedili na predsedničkim izborima već u prvom krugu glasanja. To svedoči o tome da su građani Srbije, koji su Vam poverili da nastavite rukovođenje zemljom i njen dalji progresivni napredak, priznali Vaše zasluge i napore“.
Dodao je da je uveren da će Vučićevo iskustvo u političkom radu i visoki profesionalizam pomoći uspešnom rešavanju ekonomskih i socijalnih pitanja koja, u ovom trenutku, stoje pred državom.
Navodeći da Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkva daju svoj doprinos izgradnji duha bratstva i solidarnosti između naroda Rusije i Srbije koji imaju zajedničke slovenske korene i duhovno nasleđe, Ilarion je Vučiću iskreno zahvalio na pažnji i podršci služenju naših crkava.
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
SRBIJA
Detalji razgovora Vučića i Putina: Uvoz nafte, cena gasa i situacija u Ukrajini
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Medvedev čestitao Vučiću
Krim, pogled na Jaltu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Lider Krima: Pobeda Vučića - neuspeh dominacije SAD u svetu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala