- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oštar odgovor na antiruske poteze: Na crnom spisku Rusije premijeri Australije i Novog Zelanda

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Moskva je unela na crnu listu 228 australijskih državljana, među kojima su premijer Skot Morison i ministar odbrane Piter Daton, kao i 130 zvaničnika Novog Zelanda, uključujući i premijerku Džasindu Ardern, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Spoljnopolitički resor je naveo da je Kanbera, u bezobzirnoj rusofobnoj žestini, uvela sankcije koje su pogodile najviše lidere Ruske Federacije i gotovo sve poslanike.
„Kao odgovor, članovi australijskog odbora za nacionalnu bezbednost, Predstavničkog doma, Senata i regionalnih zakonodavnih skupština od 7. aprila ove godine nalaze se na 'stop listi' lica kojima je zabranjen ulazak u Rusiju“, saopštilo je Ministarstvo, dodajući da je taj potez preduzet kao odgovor na akcije aktuelne australijske vlade.
Objavljen je spisak od 228 ljudi.
Rusija će uskoro proširiti crnu listu sankcija na vojsku, biznismene, stručnjake i predstavnike medija iz Australije koji doprinose podsticanju negativnih stavova prema Moskvi, dodaje se u saopštenju.
„Svaki antiruski korak – od uvođenja novih personalnih sankcija do ograničenja bilateralnih ekonomskih odnosa, što šteti interesima samih Australijanaca – dobiće oštar odgovor“, naglasilo je Ministarstvo.
Istovremeno, MIP je saopštio da je Rusija uvela personalne sankcije protiv 130 predstavnika rukovodstva i parlamentaraca Novog Zelanda, uključujući i protiv premijerke. Njima je zabranjen ulazak u zemlju.
„Usled sankcija bez presedana koje je zvanični Velington uveo protiv rukovodilaca Ruske Federacije i značajnog dela poslanika, na ruski crni spisak su na recipročnoj osnovi od 7. aprila uvršteni članovi vlade i parlamentarci Novog Zelanda“, navodi se u saopštenju.
Kako je pojašnjeno, taj korak se preduzima kao odgovor na neprijateljske aktivnosti novozelandske vlade, koja se pridružila kampanji obuzdavanja Rusije koju su pokrenule SAD i njihovi sateliti.
Vlada Novog Zelanda je ranije ograničila ulazak jednog broja ruskih državljana na svoju teritoriju, a takođe je zabranila izvoz robe namenjene preduzećima, organizacijama i pojedincima povezanim sa vojnim resorima i organima bezbednosti Ruske Federacije.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Lukašenko: Sankcije Zapada su razrušile sistem trgovine u svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala