- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Sankcije Zapada su razrušile sistem trgovine u svetu

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su sankcije Zapada protiv Minska i Moskve razrušile sistem trgovine u svetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U principu, sankcije koje su uvele SAD i njihovi saveznici protiv Rusije i Belorusije, sankcije su celom svetu. Razrušen je sistem trgovine“, rekao je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti, prenosi agencija Belta.

Beloruski predsednik je konstatovao da mnoge zemlje koje slede svetske moćnike i bezumno se priključuju sankcijama, počinju da se pitaju i da ponešto shvataju.

„Primenjujući sankcije, neke zapadne kompanije su iz Rusije i Belorusije pobegle, neke se vraćaju. Dok deo kompanija nije ni odlazio, samo su napisale saopštenja“, primetio je on.

Beloruski predsednik je podvukao da sankcije, one države koje ih uvodu, čine slabijim.

„One u velikoj meri štete tim zemljama. Uzmite na primer Evropsku uniju, tamo nema goriva, cene su skočile, nestašice su namirnica. Što se tiče poljoprivrede, obratite pažnju da nema dovoljno veštačkog đubriva“, naveo je Lukašenko.

Zemlje koje to shvataju, među kojima je i Kina, protive se sankcijama Zapada koje destabilišu svetsko tržište, zaključuje Lukašenko.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Lukašenko: Zapad škrguće zubima jer nije otrgao Minsk od Moskve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala