- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Generalna skupština UN suspendovala Rusiju iz Saveta za ljudska prava

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICGeneralna skupština Ujedinjenih nacija
Generalna skupština Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Generalna skupština Ujedinjenih nacija suspendovala je Rusiju iz Saveta za ljudska prava, javlja izveštač Sputnjika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nacrt rezolucije zapadnih država podržale su 93 zemlje, a protiv je bilo 24. Uzdražno je bilo 58.
Protiv nacrta rezolucije glasali su Alžir, Belorusija, Bolivija, Burundi, Centralnoafrička Republika, Kina, Republika Kongo, Kuba, Severna Koreja, Eritreja, Etiopija, Gabon, Iran, Kazahstan, Kirgizja, Laos, Mali, Nikaragva, Rusija, Sirija, Tadžikistan, Uzbekistan, Vijetnam, Zimbabve.
Uzdržani su bili, između ostalog, Egipat, Kamerun, Gana, Indija, Kuvajt, Meksiko, Mongolija, Pakistan, Saudijska Arabija, Južnoafrička Republika, Ujedinjeni Arapski Emirati.
Među državama koje su glasale za, između ostalih su SAD, Izrael, zemlje članice Evropske unije, zemlje regiona, među kojima i Srbija.
Prethodno je predstavnik Kine u UN Žang Džun je rekao da će Peking glasati protiv jer se rezolucijom stvara opasan presedan.
Predstavnik Belorusije je tokom rasprave istakao je da je Minsk kategorički protiv rezolucije jer je ona politički motivisana, a njen cilj je demonizacija Rusije i potkopavanje pregovora Moskve i Kijeva.
Predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador izjavio je ranije da njegova zemlja ne namerava da podrži suspenziju Rusije iz saveta za ljudska prava jer je uverena da je neophodan dijalog upravo kroz strukture Ujedinjenih nacija.
Izveštač Sputnjika javio je ranije da će protiv suspenzije glasati Rusija, Kazahstan, Venecuela, Severna Koreja, Iran, Sirija, Kuba.
Zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Rezolucija o suspenziji Rusije nema veze s ljudskim pravama, pokušaj SAD da očuvaju dominaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala