- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ministar energetike: Za alternativne izvore gasa ćemo plaćati 40 odsto više

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Snabdevanje gasom iz alternativnih izvora koštaće Bugarsku 40 odsto skuplje, izjavio je ministar energetike Bugarske Aleksandar Nikolov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zamena ruskog gasa alternativnim izvorom gasa će povećati cenu za minimum 40 odsto“, navodi Bugarska nacionalna televizija reči Nikolova.
Prema podacima medija, ministar će učestvovati na zasedanju parlamentarne komisije za energetiku i odgovoriće na aktuelna pitanja energetike.
Nikolov je komentarišući isporuku nafte izjavio da to pitanje ne bi trebalo da izaziva paniku, jer je vlasnik rafinerije u bugarskom Burgasu registrovan u Švajcarskoj, bez obzira što pripada „Lukoilu“.
Ranije su predstavnici bugarske vlade više puta isticali da zvanična Sofija namerava da se pridržava evropskog stava pri plaćanju gasa i da neće dozvoliti kršenje postojećih sporazuma sa Rusijom o plaćanju gasa u evrima i dolarima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Skladište gasa u nemačkom Redenu   - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
REGION
Bivši bugarski ministar: Sofija da prestane da se busa oko gasa, inače će Rusija „zavrnuti slavinu”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala