- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva optužila EU za energetsko ucenjivanje: SAD se raduju, a cenu će platiti Evropljani

© Sputnik / Vladimir Sergejev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i EU
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
U pokušaju da izvrši pritisak na Rusiju, Evropska unija pribegava energetskim ucenama, a cenu za to će platiti Evropljani, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zemlje EU, u nastojanju da izvrše maksimalni pritisak na nas, na Rusiju, sada zapravo pribegavaju energetskoj uceni, iako je očigledno da takva ucena u suštini utiče na njihove ekonomske interese. Ali zato postoji jedna zemlja koja se raduje – Sjedinjene Američke Države koje preko tuđih leđa poboljšavaju svoje pozicije na globalnim energetskim tržištima, a cenu će platiti Evropljani“, ocenio je Gruško.

Što se tiče Rusije i isporuka gasa, EU nije jedini izbor, konstatuje diplomata.
„Vidimo da se zadržava potražnja za gasom na globalnom tržištu. Azija se ubrzano razvija. Sve prognoze ukazuju na to da će se potražnja za gasom povećavati. Naravno, u tom smislu, ne vrti nam se sve oko EU“, ocenio je Gruško.
Kao odgovor na pokretanje specijalne vojne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Medvedev: Zapadne sankcije protiv Rusije podsećaju na metode inkvizicije – samo bez lomače
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Putin: Zapad pokušava da prebaci svoje greške na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala