- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jutjub blokirao snimak brifinga Zaharove; Rusija: Možda zbog informacija o biolaboratorijama?

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Ruska Federalna služba za nadzor u oblasti komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) zahtevala je od Gugla, vlasnika Jutjuba, da ukine ograničenja koja je na snimak brifinga portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove uvela adeministracija video-hostinga, kao i da objasni razlog za njihovo uvođenje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U Roskomnadzoru smatraju da administracija Jutjuba namerno diskriminiše ruske korisnike servisa i ograničava im pristup zvaničnim informacijama MIP-a Rusije.

S tim u vezi, Zaharova je ocenila da je Jutjub varvarski prekršio pravila zabranivši pristup snimku brifinga ruskog MIP-a. Njena pretpostavka je da je blokiranje moglo da ima veze sa informacijama o bilolaboratorijama u Ukrajini o kojima se govorilo tokom brifinga, jer se, kako kaže, od publike iz zapadnih zemalja kriju te informacije.

„Danas je Jutjub sproveo još jedan čin otvorene digitalne cenzure nad verifikovanim nalogom MIP-a Rusije. Jutjub je blokirao pristup snimku mog brifinga od 17. marta“, rekla je Zaharova tokom brifinga.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Peskov: Program američkih biolaboratorija je mutan, mnoge zemlje imaju razna pitanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala