- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Dva i po miliona Grka stupa u štrajk: Pandemija pokosila turizam, cene skočile zbog sankcija

© AP Photo / Petros GiannakourisGrčka, generalni štrajk
Grčka, generalni štrajk - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Grčki radnici započeli su danas celodnevni štrajk širom zemlje zbog, kako kažu, produbljivanja krize, rasta cena, smanjenih prihoda, ometanja rada trajektnog saobraćaja, javnih škola i bolnica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dva najveća radnička sindikata u Grčkoj, koja predstavljaju oko 2,5 miliona radnika zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, pozvali su na generalni štrajk za koji se očekuje da će kulminirati protestom u centru Atine, prenosi Rojters.
Grčka je 2018. godine izašla iz desetogodišnje finansijske krize da bi pandemija virusa korona dve godine kasnije zaustavila putovanja širom sveta, što je nanelo štetu i vitalnoj turističkoj industriji u toj zemlji.
Sada su rastuće cene energenata, pogoršane sankcijama protiv Rusije, dodatno ugrozile radnički standard.
„Poslednjih 14 godina radnici su nosili breme duboke krize koja je uticala na prihode i živote svih nas. Kako godine prolaze, kriza se stalno produbljuje, teret ostaje na našim plećima, a naša prava se smanjuju“, saopšteno je iz GSEE, krovnog sindikata grčkog privatnog sektora.
Zbog porasta cena energije, stanovanja i transporta, godišnja potrošačka inflacija u Grčkoj porasla je u februaru na 7,2 odsto, što je 25-godišnji maksimum, preneo je Tanjug.
Zakintos - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
EKONOMIJA
Grčki ministar uskoro u Srbiji: Da li će Grčka ublažiti uslove za ulazak srpskih turista
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala