- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Antiruska histerija zbog provokacije u Buči: Napadač namerno probio ogradu ruske ambasade u Rumuniji

© REUTERS / Inquam Photos/Octav GaneaRumunska policija, ruska ambasada u Bukureštu
Rumunska policija, ruska ambasada u Bukureštu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Rumuniji potvrdila je da se jutros dogodio incident tokom koga je muškarac koji je upravljao putničkim automobilom pokušao da probije kapiju diplomatske misije, nakon čega se zapalio.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da, bez obzira na motive vozača, nema sumnje u to da je počinio ovaj akt pod uticajem eksplozije antiruske histerije u vezi sa insceniranom provokacijom u gradu Buča“, navodi se u saopštenju na sajtu ruske ambasade.
Ističe se da u incidentu nije povređen niko od službenika ambasade i pripadnika rumunske policije.
Ruska ambasada je izrazila saučešće porodici poginulog.

Ruski ambasador u Rumuniji Valerij Kuzmin saopštio je za televiziju „Rusija 24“ da je napadač pre incidenta utovario nekoliko kanistera sa gorivom u prtljažnik i prednji deo automobila. Nakon što su pokušali da ga izvuku iz automobila nakon što je udario u ogradu, on je zapalio benzin.

Kako navodi televizija „Antena 3“ muškarac se zvao Bogdan Dregič. Juče je optužen na 15 godina zatvora zbog zlostavljanja pastorke, ali nije uhapšen jer je presudu doneo prvostepeni sud. Bio je umešan u još jedan slučaj seksualnog napada. Bilo mu je zabranjeno da napušta zemlju.
Incident istražuju tužilaštvo pri Tribunalu u Bukureštu i Istražna služba policije Bukurešta.
Ranije su rumunski mediji saopštili da se jutros putnički automobil koji se kretao velikom brzinom „zakucao“ u ogradu ruske ambasade u Bukureštu, nakon čega se vozač zapalio. Uzvikivao je parole protiv ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom.
Ambasada Rusije u Bukureštu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Automobil udario u ogradu ruske ambasade u Rumuniji: Nesreća namerno izazvana? /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala