- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Automobil udario u ogradu ruske ambasade u Rumuniji: Nesreća namerno izazvana? /foto/

© AFP 2023 / Andrei PungovschiAmbasada Rusije u Bukureštu
Ambasada Rusije u Bukureštu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
U ogradu ambasade Rusije u Bukureštu jutros je udario putnički automobil koji se nakon toga zapalio, a vozač je poginuo, javljaju rumunski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U sredu ujutru izbio je požar kod ambasade Rusije u Bukureštu. Automobil se zakucao u ogradu koja okružuje zgradu. Usled sudara automobil se zapalio, a vozača nisu uspeli da spasu“, navodi televizija „Digi 24“.

Kako je precizirano, incident se dogodio oko 06.30 časova jutros po lokalnom vremenu.
Na lice mesta su stigli vatrogasci koji su ugasili vatru. Utvrđeno je da se u automobilu nalazio samo vozač.
Izvori televizije iz policije navode da se vozilo kretalo velikom brzinom, ali ne isključuju mogućnost da je reč o smišljenom postupku.
„Vozač se navodno kretao pravo prema glavnom ulazu i zakucao se vozilom u ogradu. Istraga razmatra obe opcije – i nesreću i namerni postupak“, javlja „Digi 24“.
Sagovornici televizije preciziraju da je automobil oborio dodatne ograde koje je žandarmerija postavila pre nekoliko nedelja zbog protesta koji su održavani zbog ruske specijalne operacije u Ukrajini.
Takođe se navodi da je dežurni žandarm kod zgrade ruske ambasade navodno naredio vozaču da odmah napusti mesto događaja. Međutim, vozač je nešto uzviknuo i zapalio se.
Trenutno je obustavljen saobraćaj u ulici pored ruske ambasade. Policija istražuje uzrok incidenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala