- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika poslala Ukrajini 100 dronova-kamikaza

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska bespilotna letelica "Orion" kompanije "Kronštat"
Ruska bespilotna letelica Orion kompanije Kronštat - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Portparol Pentagona Džon Kirbi saopštio je da je Amerika poslala Ukrajini 100 dronova-kamikaza „Svičblejd“. Istovremeno je objavljeno i da se manja grupa ukrajinskih stručnjaka trenutno se nalazi u Americi na obuci za korišćenje te vrste bespilotnih letelica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Radi se o manjoj grupi Ukrajinaca koji su već bili ovde na profesionalnoj obuci. Iskoristili smo priliku da organizujemo za njih obuku za bespilotnu letelicu ‘Svičblejd’ “, rekao je on.

Predstavnik američkog Ministarstva odbrane je rekao da se radi o grupi od deset Ukrajinaca i da se oni uskoro vraćaju u zemlju.
Dronovi „Svičblejd-600“ koji su teški skoro 23 kilograma, mogu da prelete 39 kilometara i da provedu u vazduhu 40 minuta.
Ovi dronovi-kamikaze napadaju „protivtenkovskim projektilima“. Operater drona upravlja pomoću sistema sa ekranom-senzorom i može sam da kontroliše raketu.
Podsetimo, portparol Pentagon Džon Kirbi je 2. aprila rekao da Amerika izdvaja dodatnu vojnu pomoć za Ukrajinu u iznosu od 300 miliona dolara.
Taj paket je obuhvatio raketne sisteme sa laserskim navođenjem, bespilotne letelice „Puma“i „Svičblejd“, oklopna vozila, municiju, opremu za noćno osmatranje, termografske kamere, servis satelitskih snimaka, sisteme veze, mitraljeze, medicinska sredstva.
Kako je navedeno, od dolaska na vlast administracije Džozefa Bajdena SAD su na ime vojne pomoći za Ukrajinu izdvojile 2,3 milijarde dolara, od toga 1,6 milijardi nakon početka specijalne operacije ruske vojske 24. Februara.
Turska bespilotna letelica Bayraktar TB2 - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SVET
Ankara objašnjava kako su se turski udarni dronovi „Bajraktar“ našli u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala