- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapad zatvara oči i uši pred argumentima Rusije: U Buči se dogodila izrežirana i strašna montaža

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
U ukrajinskom gradu Buči dogodila se dobro izrežirana i strašna montaža, a Kremlj odbacuje bilo kakve optužbe protiv ruskih vojnika, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„I dalje insistiramo na tome da bilo kakve optužbe protiv ruske strane, protiv ruskih vojnika ne samo da su neosnovane, nego je to dobro izrežirana predstava, ništa drugo. Tragična predstava“, prokomentarisao je Peskov.
On je istakao da „ceo tok događaja, ogroman broj podataka, činjenica i drugi parametri jasno ukazuju na to da je reč o falsifikatu, a cilj je da ocrne rusku vojsku“.
„To se neće desiti“, poručio je portparol Kremlja.
On je podsetio da je ranije stav ruske strane o situaciji u Buči „prilično sistematično izložio“ stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, kao i Ministarstvo odbrane Rusije.

„Izneti su podaci, ali postoji osećaj da je kolektivni Zapad jednostavno potpuno zatvara oči i uši i ne želi ništa da čuje. To je, nažalost, stvarnost, ali uprkos tome nameravamo da aktivno iznosimo naše argumente“, ocenio je Peskov.

Po njegovim rečima, na tome rade ruske diplomate u UN, iako ih, kako kaže, sabotiraju i blokiraju ruske inicijative.
„Uprkos svemu tome, nećemo sedeti skrštenih ruku“, poručio je portparol.
On je pozvao članove Saveta bezbednosti, lidere zapadnih zemalja da „razmisle glavom i pokušaju da uporede činjenice kako bi shvatili o kakvoj se strašnoj montaži radi“.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Ruska vojska je ovaj grad napustila 30. marta, a sutradan je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk potvrdio da u gradu nema nijednog ruskog vojnika, ali nije prijavio nikakve žrtve među civilima, a prvi „dokazi o zločinima“ pojavili su se tek četvrtog dana boravka Oružanih snaga Ukrajine u gradu.
Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom.
Ukrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.  - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Ruska vojska upozorava: Ukrajina priprema nove lažne snimke „ubijenih civila“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala