- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska upozorava: Ukrajina priprema nove lažne snimke „ubijenih civila“

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.
Ukrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.  - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska organizovala je nove provokacije kako bi optužila ruske vojnike za nasilje nad civilima, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prema potvrđenim informacijama, 4. aprila uveče u naseljenom mestu Moščun, 23 kilometra severozapadno od Kijeva, vojnici 72. ukrajinskog glavnog centra za psihološke operacije ponovo su pripremili inscenirani snimak civila koji su navodno poginuli usled nasilnih akcija ruskih Oružanih snaga, radi naknadnog širenja preko zapadnih medija“, rekao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, ukrajinske obaveštajne službe organizovale su takve akcije u Sumiju, Konotopu i drugim gradovima.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Ruska vojska je ovaj grad napustila 30. marta, a sutradan je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk potvrdio da u gradu nema nijednog ruskog vojnika, ali nije prijavio nikakve žrtve među civilima, a prvi „dokazi o zločinima“ pojavili su se tek četvrtog dana boravka Oružanih snaga Ukrajine u gradu.
Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom.
Ruska garda u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije: Kijev diskredituje rusku vojsku izrežiranim provokacijama
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Nebenzja: Rusija će predočiti dokaze o dezinformacijama u Buči
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala