Trag Miloša Šobajića: Izložba kao počast i podsećanje na prerani odlazak velikana srpske umetnosti

Pratite nas
Izložba „Šobajić – TRAG“ koju čine dela slavnog srpskog i evropskog slikara i vajara Miloša Šobajića otvara se 5. aprila u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. Reč je o prvoj u nizu izložbi posvećenih velikanima umetnosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema rečima organizatora, izložba, „Šobajić – TRAG“ svojevrsni je podsetnik na bogato i raznovrsno stvaralaštvo umetnika koji nas je pre godinu dana prerano napustio.
© Tanjug / TANJA VALICMiloš Šobajić
Miloš Šobajić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Miloš Šobajić
Izborom slika u kombinovanoj tehnici i ulja na platnu iz privatnih kolekcija, na ovoj postavci obuhvaćen je rani i pozni Šobajićev umetnički rad, od onog s kraja šezdesetih, najupečatljivijih dela s kraja osamdesetih, sve do poslednje umetničke faze posle dvehiljaditih.
Krupan po dostojanstvu i znanju, Šobajić nam je ostavio velika platna kao dar, ali i kao opomenu
„Već odavno slikam samo trag koji čovek ostavlja na stvarima koje ga okružuju“, govorio je veliki umetnik čija je tema uvek bio čovek.
Izložbu dela Miloša Šobajića otvoriće likovni kritičar i reditelj Đorđe Kadijević i Vladimir Tomčić, istoričar umetnosti i kolekcionar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala