- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stoltenberg: Niko neće podržati slanje vojnih snaga NATO-a u Ukrajinu

© AP PhotoGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg očekuje da će šefovi Ministarstava spoljnih poslova zemalja članica Alijanse na predstojećem sastanku 6-7. aprila razmotriti povećanje sankcionog pritiska na Rusku Federaciju, ali smatra da niko neće podržati slanje vojnih snaga NATO-a u Ukrajinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Očekujem da će ministri razmotriti pojačanje mera prema Rusiji, ali ne očekujem da će iko podržati slanje vojnih snaga NATO-a u Ukrajinu“, izjavio je on na konferenciji za medije uoči zasedanja šefova Ministarstava spoljnih poslova Alijanse u Briselu.

On je još prokomentarisao da će na predstojećoj sednici biti razgovora i o dodatnoj pomoći Ukrajini, kao i da će se učesnicima sastanka obratiti ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.
„NATO već pruža podršku Ukrajini. Ministri će razmotriti dodatnu pomoć. Saveznici su spremni da pruže još veću pomoć, uključujući protivtenkovsko naoružanje, PVO sisteme i drugu opremu“, naglasio je on.
Prema njegovim rečima, NATO će proširiti i humanitarnu i finansijsku podršku.

Kijev sam određuje mirovne uslove sa Rusijom

Stoltenberg je još dodao da Alijansa podržava Ukrajinu, ali da uslove mira sa Rusijom Kijev sam određuje.

„NATO je pružao i sada pruža podršku Ukrajini. Nastaviće da je podržava, jer je ono što vidimo apsolutno neprihvatljivo. Uostalom – na vladi Ukrajine i predsedniku Vladimiru Zelenskom i ukrajinskom narodu je odluka kakve mirovne uslove će prihvatiti“, saopštio je on.

Generalni sekretar NATO-a potvrdio je da je neophodno nastaviti održavanje odnosa sa Rusijom, uključujući pitanje smanjenja rizika, transparentnosti, kontrole naoružanja.
Istovremeno, on smatra da „smisleni dijalog sa Alijansom više nije u interesu Rusije“.
Ministri spoljnih poslova iz 30 zemalja članica NATO-a sastaće se drugi put od početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini 24. februara.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Rogozin se obratio NATO-u: Ne zaboravite da vas Rusija posmatra iz kosmosa /foto/
Bataljon NATO-a u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Pusti snovi: Poljska i NATO opet merkaju Kalinjingrad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala