- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: U lažni snimak o Buči mogu da poveruju samo diletanti

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija komentarišući zapadne navode o događajima u Buči rekao da samo diletanti mogu da poveruju u njih i naglasio da u Rusiji postoje stotine, pa i hiljade svedočanstava o zverstvima ukrajinskih ekstremista.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Leševi na snimku nikako ne deluju kao da su proveli na ulici tri-četiri dana, a prema senzacionalističkim i apsolutno nenaučnim podacima ‘Njujork Tajmsa’ ─ od 20. marta. U ovu laž mogu da poveruju samo aposlutni diletanti ili naši zapadni partneri koji ništa ne žele da čuju i odavno već crno nazivaju belim i obrnuto“, izjavio je Nebenzja.

Ruski diplomata je iskoristio priliku da se na sednici SB UN obrati ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom, poručivši mu da su njegove optužbe na račun ruskih vojnika neosnovane.
„Gospođo predsedavajuća, želeo bih da iskoristim ovo virtuelno učešće ukrajinskog predsednika na sednici i da se direktno njemu obratim. Prepuštamo vašoj savesti neosnovane i opširne optužbe na račun ruskih vojnika, koje nisu potkrepljene nikakvim izjavama očevidaca. Mi smo o tome juče podrobno govorili na konferenciji za novinare“, rekao je Nebenzja.

Moguće dalje podle provokacije

Ruski diplomata nije isključio mogućnost pojavljivanja daljih podlih provokacija protiv ruskih vojnika, nalik onoj koja se dogodila u Buči.

„Odlično shvatamo sve što radite, igrajući na ukrajinsku kartu i svakim danom podstičući histeričnu antirusku propagandnu kampanju“, istakao je on, obraćajući se zapadnim kolegama.

Zato i pretpostavljamo, kako je objasnio, da će se i nadalje pojavljivati nove podle provokacije slične Buči, novi pokušaji da se ocrne ruski vojnici i predstave kao nasilnici i sadisti. Nebenzja je zaključio da je to krajnje podlo.

Ukrajina odabrala da ne primećuje neonaciste

On je još istakao da u Rusiji postoje stotine, ako ne i hiljade video svedočanstava ljudi, koji su spremni da svedoče o zverstvima ukrajinskih ekstremista.
„Nama kažu kako u Ukrajini nema nacista. Mada, mi odlično znamo da ne samo da kod vas postoje, nego, nažalost, vode glavnu reč. A, kako bi drugačije i moglo biti kad su nacionalni heroji Ukrajine nacistički saučesnici Bandera i Šuhevič. Vi ste jednostavno odabrali da ne primećujete ukrajinske neonaciste, praveći se da ih prosto nema, rekao je Nebenzja“, obraćajući se Zelenskom.
Prema njegovim rečima, ukrajinski neonacisti i radikali odlikuju se surovošću prema civilima, koje koriste kao živi štit.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Ruska vojska je ovaj grad napustila 30. marta, a sutradan je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk potvrdio da u gradu nema nijednog ruskog vojnika, ali nije prijavio nikakve žrtve među civilima, a prvi „dokazi o zločinima“ pojavili su se tek četvrtog dana boravka Oružanih snaga Ukrajine u gradu.
Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom.
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Predsednik Dume: Situacija u Buči je provokacija, a cilj - diskreditacija Rusije
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Zapad zatvara oči i uši pred argumentima Rusije: U Buči se dogodila izrežirana i strašna montaža
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala