- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teniserima stiglo važno pismo: „Oštrije kazne i disciplinske procedure“

© AP Photo / Marcio Jose SanchezAmerički teniser Dženson Bruksbi
Američki teniser Dženson Bruksbi - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Predsednik ATP organizacije Andrea Gaudenci uputio je igračima cirkularno pismo u kojem ih je upozorio na ponašanje, a sve zbog nemilih scena u poslednje vreme u kojima su Zverev, Kirjos i ostali iskaljivali bes, neretko su na udaru bile i sudije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podsetimo, Zverev je udarao reketom o sudijsku stolicu posle čega je kažnjen 40.000 dolara. I Amerikanac Bruksbi je nedavno iskalio bes nad reketom, a pogođen u nogu bio je linijski sudija kojeg u prvi mah nije pogledao, a kamoli da mu se izvinio.
Sve to nateralo je ATP da reaguje.
„Tokom prva tri meseca u sezoni bili smo svedoci neobične frekvencije incidenata visokog profila i pre svega nesportskog ponašanja. To uključuje i seriju verbalnih rasprava i lomljenja reketa. Videli smo previše opasnih momenata u kojem su sudije ili sakupljači loptica bili ugroženi zbog agresivnog i nesportskog ponašanja. Ti incidenti bacaju loše svetlo na naš sport. To nas pogađa i šalje pogrešnu poruku navijača, pre svega onim mlađim“, istakao je u cirkularnom pismu Gaudenci.
Gaudenci prihvata činjenicu da su teniseri pod velikim pritiskom, da im nije lako, da publika neretko ne poštuje pravila ponašanja što ume da se odrazi na glavne aktere koji se nalaze na terenu, ali je poručio da će ubuduće biti daleko manja tolerancija za takve ispade.
„Ovo stupa na snagu odmah. Dok ulazimo u sezonu turnira na zemljanoj podlozi, naš ATP tim sudija dobio je jasne direktive da zauzme oštriju poziciju u odlučivanju kod incidenata vezano za kršenje pravila ponašanja. Na sve to, razmatramo disciplinske procedure i kompletan pravilnik, kako bismo obezbedili da oni koji prave ispade budu propisno sankcionisani“, navedeno je u Gaudencijevom pismu.
Jednostavno, kako je sam istakao, neophodno je sačuvati integritet i reputaciju belog sporta.
Vera Zvonareva i Laura Zigemund - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SPORT
Ruskinja sa Nemicom pokorila Majami
Novak Đoković i Noa Rubin - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SPORT
Bio je šampion Vimbldona – a sada je stao uz Novaka: Igramo za 100 dolara
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Alkaras pokorio Majami i oborio Đokovićev rekord!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala