- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bio je šampion Vimbldona – a sada je stao uz Novaka: Igramo za 100 dolara

© AFP 2023 / ILYA S. SAVENOKNovak Đoković i Noa Rubin
Novak Đoković i Noa Rubin - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Noa Rubin, američki teniser, nakon poraza na čelindžeru u Portugaliji, bio je izrevoltiran uslovima koje imaju on i ostale kolege koji su slabije rangirani, pa je objasnio da podržava ideju i inicijativu Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Noa Rubin koji je u tinejdžerskim danima bio juniorski šampion Vimbldona, danas ne može da izbori opstanak na čelindžeru.
Amerikanac je ispao u četvrtfinalu turnira u Portugaliji od Nina Serdarušića, a nakon toga dospeo u žižu javnosti zbog konferencije na kojoj je oštro kritikovao Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP).
Rubin veruje da je opadanje interesovanja za treniranjem tenisa kod mlađih generacija izazvan najpre materijalnim problemima i velikim jazom između bolje i lošije plasiranih tenisera.
ATP i VTA su se dokazali, ja sam očigledno bio bliži sa ATP-om, ali su iznova i iznova dokazivali da vam je potrebno mnogo da pomerite tu iglu da biste zaista pogurali nešto napred“, počeo je Amerikanac.
Rubin je izrevoltiran problemima postao naklonjen ideji Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila koji su osnovali organizaciju „PTPA“ kako bi ukazali i pokušali da reše sve probleme sa kojim se suočavaju niže rangirani igrači.
„Trebalo bi da se svi igrači okupe i porade na tome na čemu se Novak Đoković i Vasek Pospišil radili. Razgovarao sam sa njima“, istakao je Rubin.
Amerikanac je otkrio i koliko novca zarađuju teniseri na čelindžerima.
„Ništa zaista ne plaši ATP, znate da im ide dobro. Tamošnji rukovodioci zarađuju svoj novac, a igrači igraju za novčiće. Mislim, ovo je definitivno težak turnir. Ovo je neverovatan događaj ovde trenutno i imate Marbelju. Igramo za 100 dolara ili 200 dolara, evra, izvinite, 200 evra i znate da ATP nema nikakvu brigu da promeni bilo šta kako bi tenis učinio privlačnijim da pomogne igračima“, pojasnio je Rubin.
Amerikanac je trneutno 483. teniser sveta, a najbolji plasman ostvario je 2018. godine kada je bio na 125. poziciji ATP liste.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SPORT
Veliki napredak Miše, Rodžer pada sve niže – Novak započeo 364. nedelju na vrhu
Novak Đoković, Viktor Troicki i mladi Japanac - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Laslo savetovao, a Dušan „propitivao“ mladog Japanca – dok se nije pojavio Novak /video/
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Alkaras pokorio Majami i oborio Đokovićev rekord!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala