- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Udar „Aligatora“: Ruski helikopter uništio komandni punkt Oružanih snaga Ukrajine /video/

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-52 "Aligator"
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Posada helikoptera Ka-52 je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uništila kamuflažni komandni punkt protivnika. Nakon lansiranja rakete helikopter je uspeo da ode u bezbednu zonu jer je postojala opasnost da bude napadnut.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sistem je fiksirao cilj i prišli smo bliže. Nakon što smo dobili informaciju da nas je PVO primetio, okrenuli smo se pod velikim nagibom i odleteli u sigurnu zonu“, rekao je pilot Dmitrij.

Ka-52 „Aligator“ je napravljen na bazi udarnih helikoptera Ka-50 „Crna ajkula“, ali u odnosu na svog prethodnika Ka-52 ima dva mesta.
Ka-52 je savremeni udarni helikopter. Njegove prednosti su mogućnost da se ne koristi vijak upravljača, što znači da nema potrebe da se na njega troši snaga motora. Piloti u kabini sede jedan pored drugog što uprošćava komunikaciju i omogućava da se efikasnije koristi letelica kao komandni punkt. Još jedna posebnost Ka-52 je mogućnost katapulta posade helikoptera.
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Osigurana bezbednost: Ruski helikopteri Ka-52 i Mi-8AMTŠ u pratnji vojnih konvoja u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala