- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija pogodila 17 vojnih objekata Ukrajine

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska garda u Melitopolju
Ruska garda u Melitopolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je tokom dana 17 vojnih meta Ukrajine, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Oružane snage Ruske Federacije nastavile su sa gađanjem objekata ukrajinske vojne infrastrukture. Tokom dana je operativno-taktička avijavija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila 17 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su dva komandna punkta i komunikaciona centra, dva skladišta municije i jedno skladište goriva, kao i 11 uporišta i područja koncentrisanja ukrajinskih snaga“, precizirao je general-major.

Prema njegovim rečima, ruska sredstva PVO oborila su dva drona u području naselja Severodonjeck.
„Od početka izvođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je 125 aviona, 91 helikopter, 394 bespilotnih letelica, 226 PVO sistema, 1.948 tenkova, 212 višecevnih raketnih bacača, 838 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.842 jedinice specijalnih vojnih vozila“, izjavio je portparol.
Istovremeno, Konašenkov je saopštio da su jedinice LNR tokom ofanzive blokirale tri naselja.
„Jedinice Narodne milicije Luganske Republike su, nastavljajući ofanzivu, napredovale dva kilometra za dan i blokirale naselja Novotoškovskoe, Borovskoe i Metelkino“, dodao je on.
Lansiranje Kalibara - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
U napadu na aerodrom u Nikolajevu uništena tri ukrajinska helikoptera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala