- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će praviti kinetičko oružje i sisteme upravljanja s primenom veštačkog intelekta

© Sputnik / Lola ĐorđevićJurij Borisov
Jurij Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Novi državni program naoružanja Rusije biće usmeren na stvaranje kvalitativno novog, uključujući i netradicionalne vrste oružja, saopštio je potpredsednik vlade Jurij Borisov na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a prenosi pres služba Kremlja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Novi državni program naoružanja Rusije biće usmeren na stvaranje kvalitativno novog, uključujući i netradicionalne vrste oružja, kao i oružje usmerene energije, kinetičko oružje i sisteme upravljanja s primenom veštačkog intelekta i robotizovane komplekse“, saopšteno je iz Kremlja.

Borisov je, pored toga, izvestio Putina da je ruska vlada učinila mnogo za obezbeđenje stabilnosti vojno-industrijskog kompleksa zemlje. Na primer, kako je objasnio, pri kupovini baze elektronskih komponenti, avansna plaćanja porasla su do 100 odsto. On je takođe istakao da je kompanijama omogućeno da zaključuju ugovore sa državnim nabavkama kao jedinim dobavljačem, bez registracije kod Federalne antimonopolske službe Rusije.
Potpredsednik vlade je naglasio da je bez obzira na nezapamćene sankcije, usled kojih je došlo do povećanja cene materijala i smanjenja isporuka, realizacija državnih nabavki bezuslovni prioritet za vojno-industrijski kompleks Rusije.
Borisov je takođe dodao da će vlada sistematski raditi na ubrzavanju tempa i obimu supstitucije uvoza uz odgovarajuću podršku glavnih industrijskih sektora.
Potpredsednik vlade je još istakao da je rad na pripremi polaznih podataka redovnog državnog programa naoružanja završen, a sredinom 2023. godine biće predstavljen predsedniku Putinu.
Sistem Iskander u akciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Precizan pogodak ruskog „Iskandera“ - uništena skladišta naoružanja ukrajinske vojske /video/
Ruski raketni sistem Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
RUSIJA
Nemačka razmišlja o nabavci sistema PRO od SAD ili Izraela: Nemamo štit od ruskog „Iskandera“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala