- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemačka razmišlja o nabavci sistema PRO od SAD ili Izraela: Nemamo štit od ruskog „Iskandera“

© Flickr / Times AsiRuski raketni sistem Iskander
Ruski raketni sistem Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Generalni inspektor Oružanih snaga Nemačke Eberhard Corn izjavio je da Nemačka rešava pitanje o kupovini sistema protivraketne odbrane od SAD ili Izraela kako bi se zaštitila od moguće pretnje od strane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Izraelci ili Amerikanci imaju odgovarajuće sisteme. Kome od ta dva dajemo prednost? Da li možemo da stvorimo zajednički sistem u NATO-u? Sada treba da odgovorimo na ta pitanja. Zasad je jasno samo jedno: nemamo ni vremena ni novca da sami pravimo te sisteme, jer raketna pretnja već postoji i poznata je“, rekao je Corn u intervjuu za list „Velt em zontag“.

Kako je istakao, sistemi „Iskander“ iz Kalinjingrada „mogu pogoditi skoro sve ciljeve u Zapadnoj Evropi“, a Nemačka trenutno nema „odbrambeni štit“ od te pretnje.
Raketni sistemi „Iskander“ imaju domet do 500 kilometara i izuzetnu preciznost, kao i veliku mobilnost. Rakete mogu da ponesu i konvencionalne i nuklearne bojeve glave. Eksperti posebno naglašavaju nemogućnost presretanja raketa tog kompleksa sistemima protivraketne odbrane.
Raketni sistem Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
RUSIJA
„Saveznička odlučnost 2022“: Moć „Iskandera“ u 30 sekundi /video/
Zastave NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SVET
Pukotina na Zapadu: Sukob NATO-a i EU oko snaga za brzo delovanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala