- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kvadrat u centru Budve dostigao i do 5.000 evra

© Sputnik / Marijana KolakovićGrad Budva u izgradnji
Grad Budva u izgradnji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Ekonomska kriza u svetu i poskupljenje građevinskog materijala u Crnoj Gori generisali su značajan rast cena nekretnina. Kvadrat stana u Podgorici košta i više od 2.000 evra, a u centru Budve i do 5.000 evra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Uprkos rastu cena, porasla je i potražnja za nekretninama u Crnoj Gori, a vlasnici agencija kažu da se proda sve što se ponudi tržištu.
Cene građevnog materijala skočile su do 200 odsto pa je i graditelj stanova, vlasnik „Zetagradnje“, Blagota Radović cene stanova povećao za 15 odsto.
„To nije uticalo na potražnju. Valjda se ljudi plaše inflacije i ulažu u nekretnine“, pojasnio je Radović, dodajući da su cene stanova u njihovim zgradama od 1.300 do 1.800 evra po kvadratu.
„Kod investitora nema više stanova. Sada prodaju vlasnici i te cene su znatno iznad realnih. Činjenica je da na tržištu nema čak ni velikih trosobnih stanova. Ne govorim samo o našoj agenciji jer sam u kontaktu s kolegama. Za stanove u izgradnji ne znam, jer ih investitori s kojima sarađujem još ne grade“, kaže Mira Radović, direktorka agencije za promet nekretninama.
Njena agencija nema garsonjera u ponudi poodavno, a čula je, kaže, da se cene kreću od 1.900 do 2.000 evra po kvadratu, prenosi B92 pisanje crnogorskih medija.
Zidanje zgrade - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
EKONOMIJA
Jagma za strateški važnom sirovinom u Srbiji: Zbog nje bi stanovi mogli da poskupe
Nekretnine - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
EKONOMIJA
Da li će cena kvadrata u Srbiji skočiti za 20 odsto do kraja godine?
Tržište nekretnina - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Eksplodiralo tržište nekretnina: Šest milijardi evra prometa i preko 30.000 sklopljenih ugovora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala