- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Pentagon: Američka vojna pomoć Kijevu isporučuje se redovno

© SERGEI SUPINSKYUkrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Vojna pomoć iz Sjedinjenih Američkih Država konstantno se isporučuje Ukrajini, u poslednja 24 sata isporučen je deo predviđenog paketa od 800 miliona dolara, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Isporuke stižu dok govorimo, uključujući i u poslednja 24 sata“, rekao je Kirbi za televiziju „Foks“.
Prema njegovim rečima, radi se o protivtenkovskim raketama, sistemima „Stinger“ i drugim stavkama iz paketa pomoći od 800 miliona dolara koji je odobrio američki predsednik Džozef Bajden.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu ranije je primetio da je isporuka smrtonosnog oružja Ukrajini od strane Zapada neodgovorna i da bi njegova nekontrolisana distribucija mogla da predstavlja pretnju evropskim državama. Isporuke oružja Ukrajini su greška, povećavaju žrtve, ali neće uticati na ishod operacije, istakao je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Oružje ukrajinske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SVET
Bugarska isporučuje oružje Ukrajini preko trećih zemalja?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala