- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pobedio je smrt i niko ne može da ga zaustavi

© AFP 2023 / JOHN THYSKristijan Eriksen
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Danski as Kristijan Eriksen koji je gledao smrti u oči na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu kada je kolabirao na Parken stadionu i klinički bio mrtav, vratio se u prepoznatljivu formu. To potvrđuju i brojke – tri gola i asistencija na poslednja četiri meča reprezentacije i kluba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kada je neko majstor, onda mu je malo potrebno da to na terenu i pokaže, dokaže. Takav je slučaj sa Kristijanom Eriksenom koji iza sebe ima verovatno najlepših i najuspešnijih deset dana od kako se ponovo „rodio“ posle košmara koji je preživeo 12. juna 2021. godine.
Mnogi su otpisali Kristijana Eriksena kada se samo srušio na travu tokom meča prvog kola Danske i Finske na Evropskom prvenstvu.
I nije tada bilo bitno da li će majstor s brojem 10 ponovo biti u stanju da igra fudbal, svi su se molili samo za jedno – da preživi! I preživeo je, ali nije odustao od svog sna.
Da ponovo potrči za loptom i to na najvišem, profesionalnom nivou, da se ponovo bori za dres nacionalnog tima i da sa Danskom na kraju godine otputuje na Mundijal u Kataru.
A, kako trenutno stvari stoje to ne bi trebalo da bude problem. Bar, kada je forma u pitanju. Eriksen je na poslednje četiri utakmice – uključujući reprezentaciju i klub zabeležio neverovatan učinak od tri gola i asistenciju.
Prvo je upisao asistenciju za Brentford protiv Barnlija u Premijer ligi, da bi na red stigla reprezentativna pauza. Danska je igrala protiv Holandije u Amsterdamu, na stadionu na kojem je Kristijan omiljen lik, jer je branio boje Ajaksa.
Ušao je u igru u 46. minutu, a samo dva minuta kasnije uspeo je da postigne pogodak! Usledio je sledeći reprezentativni prijateljski meč, a rivala je bila Srbija. Vratio se Kristijan Eriksen na mesto horora, gde je kolabirao.
Ali, vratio se sa stilom. Postigao je efektan pogodak desnom nogom van kaznenog prostora u trijumfu Skandinavaca nad Orlovima s ubedljivih 3:0.
A, onda je usledio povratak u klub i nova čarolija u izvedbi omalenog veziste. Eriksen je u demoliranju Čelsija i to usred Londona na Stambord bridžu postigao drugi gol za Brentford u ubedljivoj pobedi rezultatom 4:1 (0:0).
Život piše romane, a Kristijan Eriksen trenutno živi najlepši san.
Lokomotiva Spartak sneg - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Moskva je sve to već videla – samo je sada usledilo „belo proleće“
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Piksi je već osvojio Katar – uzeo je i sablju u ruke /video/
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Rim nije zaboravio „levonogog bombardera“ – „Siniša, pucaj i pobedi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala