- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Zaustavljanje izgradnje aerodroma u Trebinju neprihvatljivo /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se srpski predstavnici, ukoliko se na nivou BiH spreči izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zaustavljanjem izgradnje se uvodi nova praksa u BiH, što je neprihvatljivo i ovo će biti krajnja tačka. Oni svaki dan pokušavaju da nametnu stvari koje nisu u interesu Republike Srpske“, naveo je Dodik.
Dodik je napomenuo da je na poslednjoj sednici Predsedništva BiH bilo reči o više razvojnih projekata za Federaciju BiH nego za Republiku Srpsku i da nijedan nije osporio.
Ukoliko se entiteti opredele za realizaciju projekata, Dodik je rekao da onda na nivou BiH ne sme biti zastoja, preneo je portal RTRS.
„Bilo kakvi izgovori da se treba zaustaviti izgradnja aerodroma u Trebinju jeste poruka da u BiH nema konsenzusa ni o čemu. Koliko znam, Savet ministara je već doneo odluku da se krene sa potpisivanjem memoranduma o izgradnji aerodroma, ali se sve bespotrebno odugovlači što dovodi do dodatnog nepoverenja u BiH“, izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.
On je naglasio da izgradnja aerodroma ne bi trebalo da smeta nikome, već da je to dobit za sve.
Upitao je i kome smeta izgradnja aerodroma, da li Biseri Turković, ministru inostranih poslova u Savetu ministara.
„Zašto to nekome smeta ko putuje svetom? Zašto nam osporavaju ‘Buk Bijelu’? Neću da prihvatim takvu BiH iako možda neko ima u Republici Srpskoj ko hoće“, rekao je Dodik.
Mapa BiH  - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
REGION
Biser Bisere Turković: Još jedan pokušaj Bošnjaka da omalovaže Srbe u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala