- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Svi građani Srpske da dobiju državljanstvo Srbije

© REUTERS / Dado RuvicMilorad Dodik glasa na refrendumu
Milorad Dodik glasa na refrendumu - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi svi građani Republike Srpske trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati, a veruje i da će posle današnjih izbora u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa Srpskom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To će biti deo mojih napora, odnosno da u saradnji sa vlastima Srbije obezbedimo državljanstvo za sve građane Republike Srpske. To sam tražio i svih ovih godina otkako sam na vlasti“, rekao je Dodik u Banjaluci, nakon što je glasao za predsedničke i parlamentarne izbore u Srbiji.
On je podsetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.
Dodik je čestitao svim građanima Srbije ovaj izborni dan.
„Glasao sam kao državljanin Srbije sa uverenjem da će Srbija sa demokratskim kapacitetima nastaviti da jača, ide putem razvoja, stabilizacije regionalnih odnosa, očuvanja mira, kao i ekonomskog snaženja, odnosno realizacije infrastrukturnih i ostalih projekata“, rekao je Dodik.
On je istakao da je osnovni interes Republike Srpske ekonomski, politički, demokratski i socijalno jaka Srbija.
„Verujem da će biti nastavljena odlična saradnja sa Republikom Srpskom, a važno je da izbori proteknu mirno i dostojanstveno“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.
Slavlje u štabu SNS - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SRBIJA
CESID: Vučić pobeđuje u prvom krugu, SNS vodi na parlamentarnim i beogradskim izborima
Izbori u Srbiji 2022.  - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SRBIJA
Kolone automobila i autobusi sa biračima krenuli sa KiM na glasanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala