- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bajden zabranio da se isplati honorar dopisniku Sputnjika Srbija iz Crne Gore

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Ako mislite da Crna Gora nije uvela sankciji Rusiji, varate se. Ona samo nije mogla to da uradi po zakonu, jer nema vlade, ali za svaki slučaj primenjuje pravila koja je, kako kažu, doneo Savet bezbednosti ujedinjenih Nacija
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„CKB banka uzima u obzir embargo, sankcije i druge restriktivne mjere međunarodnih organizacija i raznih država, a naročito važeće odredbe Savjeta bazbijednosti UN i Evropske unije“, kaže se u odgovoru na zahtev Bobana Novovića, dopisnika Sputnjika Srbija iz Crne Gore da mu se objasni zašto ne može da podigne svoj lični dohodak.
Za one koji, eventualno, ne znaju – Savet bezbednosti takvu odluku nije nikad doneo. A ne bi ni mogao – za to bi trebalo da glasa i Rusija.
Ali banka se, ne želeći da stane iza svojih naopakih rešenja i kršenja pravila i zakona, skriva iza izmišljenih odluka Ujedinjenih nacija. A kad već tih odluka nema, dodaće i nekakvu odluku američkog predsednika. Čovek bi pomislio da je Bajden lično zabranio banci u Crnoj Gori da isplati honorar dopisniku Sputnjika iz Podgorice. Jer upravo je o tome reč – honorar, u evrima, poslat je iz Beograda u Podgoricu. Pošto su i Srbija i Crna Gora članice svifta, evri idu preko zemlje posrednika, u ovom slučaju Nemačke. I, za divno čudo, „Dojče banka“, banka najjače države Evropske unije i članica NATO-a, nije izvršila „naredbu“ Saveta bezbednosti i američkog predsednika. Nije, jer takve odluke nema. Postoje naravno sankcije EU Rusiji, (Crna Gora nije članica EU i sankcije ne važe dok ih Vlada ne uvede), postoje i sankcije ruskim oligarsima, onima koji svoj novac drže u tuđoj, a ne u svojoj zemlji, i konačno, postoje i personalne sankcije nekim ljudima sa imenima i prezimenima, koje Zapad smatra opasnim. Spiskovi tih ljudi se javno objavljuju i možemo da garantujemo da ni na jednom spisku nema Bobana Novovića. On je, izgleda, opasan samo za Crnu Goru. Verovatno su se uplašili da bi, da je dobio svoj zasluženi honorar, sigurni smo, daleko manji nego što primaju, na primer, neki zaposleni u CKB banci, mogao da ga potroši, na primer – za kupovinu kalašnjikova! A to vam je onda, zagarantovan „negativan uticaj“ na poslovanje, čega se banka najviše plaši. Daš klijentu ono što mu pripada i banka propadne!

„Banka sprovodi mjere svoje poslovne politike tako što obezbjeđuje da se izbjegnu transakcije i odnosi koji imaju negativan uticaj na njenu reputaciju i poslovne odnose“, piše u nečitko potpisanom obrazloženju banke – da se ne zna ko je tako „genijalnu“ odluku doneo.

Naravno, ono što nas u ovom trenutku najmanje zanima, to je reputacija ove neodgovorne banke, ali bi odgovorni u njoj (ako postoje) mogli da se zapitaju da li je štetu veću od nepostojećeg kalašnjikova banci naneo potpis (makar i nečitak) koji garantuje da novac klijenta nije siguran! Potpis kojim se pokazuje da odgovor da li će vam isplatiti novac koji je prošao međunarodnu kontrolu, zavisi od dobre volje nekoga ko je rešio da bude „veći katolik od pape“, i ko je zaboravio da u ugovoru s klijentom sigurno ne stoji da može da raspolaže njegovim novcem onako kako smatra za shodno.
Ali u današnjem ludilu čak je i zamislivo da predsednik Amerike u Beloj kući potpiše vanredni dekret o plati dopisnika Sputnjika iz Podgorice. Možda je banka zarobila platu očekujući baš taj Bajdenov potpis. Jedno je sigurno – ako zaplena Novovićeve plate dođe pred Savet bezbednosti UN, tu će je sigurno osloboditi ruski veto. A negativni uticaj na reputaciju CKB banke dovešće stvarno do katastrofe – banka će morati da učini jednu strašnu stvar – da isplati čoveku pošteno zarađenu platu!
Novčanice evra različite vrednosti - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
REGION
Banka iz Podgorice ne da novinaru zarađenu platu
Tribina o duhovnim vezama Rusije i Crne Gore u Danilovgradu - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
REGION
Duhovne i bratske veze Crne Gore i Rusije: Bez Moskve ni Cetinja ne bi bilo /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala