- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Banka iz Podgorice ne da novinaru zarađenu platu

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaNovčanice evra različite vrednosti
Novčanice evra različite vrednosti - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Dopisniku „Sputnjika“ iz Crne Gore Bobanu Novoviću podgorička „CKB banka“, koja je u sastavu „OTP banke“, ne da da podigne svoju platu za februar. Tačnije, novac koji mu je uplatila banka iz Beograda i poslala svift kao dokaz uplate, nije ni legao na njegov račun.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„CKB banci“ su se obratili i advokat koga je Novović angažovao, sam novinar, ali i nadležni iz „Sputnjika“. Na odgovor, koji je danas stigao na adresu Novovića, čekalo se skoro desetak dana, a ono što u njemu piše je posebno interesantno, čak nevjerovatno.
„Poštovani, u skladu sa Vašom reklamacijom koja je dostavljena našoj banci 23. marta obavještavamo Vas o sledećem:
Predmetnu transakciju nije moguće realizovati. U skladu sa Sankcionom politikom Banke, prilikom uspostavljanja i održavanja odnosa i donošenja poslovnih odluka, banka uzima u obzir embargo, sankcije i druge restriktivne mjere međunarodnih organizacija i raznih država, a naročito važeće odredbe Savjeta bezbijednosti UN i Evropske Unije. Banka također uzima u obzir sankcije, zabrane i restriktivne mjere koje je izdao predsjednik SAD, a objavila Kancelarija za kontrolu stranih sredstava
(OFAC) Pri ministarstvu finansija SAD. U cilju zadržavanja tržišne pozicije i dobre reputacije, podržavajući međunarodnu saradnju i poštujući zakonske propise, Banka sprovodi mjere svoje poslovne politike tako što obezbjeđuje da se izbjegnu transakcije i odnosi koji imaju negativan uticaj na njenu reputaciju i poslovne odnose“, piše u obrazloženju banke koje su nečitko potpisali, neko u ime Predsjednika Upravnog odbora i član Upravnog odbora, obrazloženje ima i pečat banke.
Novović ističe da obrazloženje ima nekoliko nevjerovatnih nedostataka, jer se ne pominju nigdje zakoni ili odluke države Crne Gore, čiji je on državljanin od rođenja, a klijent banke najmanje 20 godina.
Iz obrazloženja se stiče utisak da banka nema nikakve obaveze da poštuje crnogorske zakone ili Ustav, nečija građanska prava da njen klijent koristi platu koju je zaradio.
Iz banke ne saopštavaju šta se desilo sa uplaćenim novcem i da li će ga oni vratiti banci iz Beograda koja ga je uplatila, ili će ga zadržati kao trofej.
Nevjerovatno je i pozivanje na stavove UN, EU, američkog predsjednika oko jedne novinarske zarađene plate. Naš novinar se i pita kako svih prethodnih dvadeset i nešto godina nije bio opasan po ugled banke, kojoj je redovano vraćao jedan kredit, plaćao sve njene usluge, a sada joj ugled ruši jedna uplaćena plata koja nije legla na njegov račun.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala