- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pokrenula krivični postupak zbog terorističkog napada ukrajinske vojske u Belgorodu

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini
Ruski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak zbog toga što su ukrajinske snage izvele teroristički napad na teritoriju ruske Belgorodske oblasti sa najmanje četiri vazdušna napada, saopštio je Istražni komitet na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zbog terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Belgorodske oblasti pokrenut je krivični postupak prema članu 205 Krivičnog zakonika Rusije (teroristički napad)“, navodi se u saopštenju.
Kako se ističe, vojnici iz redova Oružanih snaga Ukrajine 1. aprila su skovali zločinački dogovor u cilju izvođenja terorističkog napada na teritoriji Rusije.
Pomoću dva borbena helikoptera, opremljena teškim ofanzivnim naoružanjem, oni su nezakonito upali u vazdušni prostor Rusije na teritoriji Belgorodske oblasti i, leteći na maloj visini, izveli su najmanje četiri vazdušna napada na objekte za gorivo i energetiku na teritoriji grada Belgoroda.
Predsednik Istražnog komiteta Rusije naložio je istražnim organima da u saradnji sa nadležnim operativnim službama blagovremeno identifikuju sva lica koja su umešana u teroristički napad kako bi krivci, koji su izdali naređenje i izvršili ga, bili kažnjeni u skladu sa zakonom.
Kako javlja dopisnik Sputnjika, stanovnici Belgoroda, evakuisani zbog požara na skladištu nafte koji je izbio nakon napada ukrajinskih helikoptera, vratili su se svojim kućama.
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov, rekao je ranije da su 1. aprila dva ukrajinska helikoptera Mi-24 ušla u ruski vazdušni prostor na izuzetno maloj visini i izvela raketni napad na civilno skladište nafte koje se nalazi na periferiji Ruske Federacije.
BRSM-Nafta Požar u skladištu nafte ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
RUSIJA
Vazdušni udar ukrajinskih helikoptera - požar u skladištu nafte u ruskom gradu u blizini granice
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
RUSIJA
Zelenski o helikopterskom udaru na skladište nafte u Belgorodu: Ne raspravljam svoja naređenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala