- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vazdušni udar ukrajinskih helikoptera - požar u skladištu nafte u ruskom gradu u blizini granice

© Twitter / Oilnews BRSM-Nafta Požar u skladištu nafte ilustracija
BRSM-Nafta Požar u skladištu nafte ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je da je požar u skladištu nafte izazvan vazdušnim udarima dva ukrajinska vojna helikoptera.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Požar u skladištu nafte nastao je kao posledica vazdušnog udara dva helikoptera oružanih snaga Ukrajine, koji su na maloj visini ušli na teritoriju Rusije. Žrtava nema“, napisao je Gladkov na svom Telegram kanalu.
„Požar je zahvatio skladište nafte u gradu Belgorodu. Sve službe hitne pomoći su upućene na lice mesta. Preduzimaju se mere za suzbijanje požara“, rekao je Gladkov.
Guverner je dodao da se stanovnici tri ulice premeštaju na bezbedno mesto.
Služba za vanredne situacije iz Belgoroda je saopštila da gori osam naftnih rezervoara od kojih je svaki zapremine po 2.000 kubnih metara, postoji opasnost da će požar preći i na još osma rezervoara.
U gašenju požara učestvuje više od 200 ljudi i 59 jedinica tehnike, a uključen je i voz za gašenje požara sa stanice Belgorod.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala