- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Radivoj Korać u Kući slavnih!

© Foto : Jutjub - OKK BeogradLegendarni srpski košarkaš Radivoj Korać
Legendarni srpski košarkaš Radivoj Korać - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Radivoj Korać, legendarni srpski košarkaš, posthumno će biti uvršten u Košarkašku Kuću slavnih u Springfildu, čime će postati peti Srbin u ovom elitnom društvu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Legenda srpske košarke, inače član FIBA Kuće slavnih, pridružio se Bori Stankoviću, Profesoru Aleksandru Nikoliću, Draženu Dalipagiću i Vladu Divcu.
Korać je 50-tih i 60-tih godina prošlog veka bio među najboljim košarkašima Evrope i naosvajao se trofeja u klupskim i reprezentativnim bojama.
Rođen 1938. godine u Somboru, Korać je bio učenik pionira srpske košarke Bore Stankovića, a proslavio se igrajući za nacionalni tim, ali i OKK Beograd.
Bio je ubojit strelac, mnogi kažu i ispred svog doba, te je čuvenom „levicom“ žario i palio mrežice po Jugoslaviji i Evropi.
Legendarni srpski košarkaš Radivoj Korać - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Kako se „Žućkova levica“ vratila kući
U dresu OKK Beograda postigao je čuvenih 99 poena u Evroligi, tadašnjem Kupu evropskih šampiona, u utakmici protiv Alvika iz Stokholma, pa je tako rekord Vilta Čemberlejna od 100 poena iz NBA ostao netaknut zbog „pola“ koša.
Krupnim koracima išao je Korać ka Kući slavnoj, ali nažalost tamo je završio mnogo ranije nego što je trebalo... Drugog juna 1969, u 31. godini, Radivoj je izgubio život u saobraćajnoj nesreći kod sela Kamenice blizu Sarajeva.
Velika tragedija zadesila je srpski, evropski i svetski sport, a Korać je bio prvi sportista koji je sahranjen u Aleji velikana u Beogradu.
Kako se „Žućkova levica“ vratila kući
Bio je veći od Jugoslavije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala